diumenge, 27 de maig del 2012

Caixa de convivència


    Fes un recorregut  i familiaritza’t amb els materials que trobaràs en la carpeta: la caixa de   les emocions i la seva guia didàctica.

Tria una de les activitats i explica als teus companys:


·        Per què l’has triat?
M’ha agradat el fet de tractar les emocions. En un primer moment havia triat el “Dòmino emocions cares”, però considero amb l’activitat “Tira i emociona’t es treballen les emocions de manera molt més directa. Amb aquesta activitat es pretén ajudar als nens en el seu desenvolupament emocional millorant la seva expressió emocional.

·        Quins aspectes vols treballar amb aquesta activitat?
Vull treballar aspectes relacionats amb la capacitat d’expressió emocional dels infants; com ara aprendre a reconèixer les emocions, identificar-les, distingir-les dins d’un ampli ventall i poder expressar-les. Considero fonamental que els nens aprenguin a reconèixer i a expressar les emocions que poden sentir ells mateixos o que poden manifestar les persones que hi són al seu voltant. Amb activitats d’aquest tipus cerquem que els infants es puguin relacionar i desenvolupar d’una manera sana i autònoma dins de la societat.

·        En què consisteix?
Els nens han de fabricar un dau. Cada cara del dau té una imatge on es pot veure una persona expressant una emoció. Tots els infants han de llançar el dau i fer una imitació de l’expressió que hagi sortit. La resta de nens una vegada finalitzada la interpretació poden votar si consideren que el seu company l’ha fet bé o no aixecant una targeta de color verd (bé), una de color taronja (no tant bé) o de color vermell (gens bé).

·        Què necessites per a dur-la a terme?
Un munt de nens disposats a jugar i aprendre, un dau on les cares representin persones expressant diferents emocions: por, tristor, alegria, enuig, estima i sorpresa, per exemple.
Per decidir si l’actuació ha estat acurada els nens empraran cartolines de colors: verd, taronja i vermell. També emprarem estisores per retallar-les i fer les targetes.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada