dimarts, 8 de maig del 2012

Habla con tus hijos



Aquest vídeo representa molt bé la necessitat de crear relacions i lligams afectius entre els fills i els seus pares (entre tots el components familiars realment) mitjançant la conversa. Una família no és un conjunt de persones vivint sota el mateix sostre. Les famílies es creen i s’han de mantenir. Els infants necessiten un guia, sentir-se estimats, reconeguts, necessiten poder reflectir-se en el seu/s adult/s de confiança,  necessiten estimulació per poder anar cada vegada més enllà, per no aturar-se al seu desenvolupament.

Tot això només es pot aconseguir d’una manera: parlant. Sense paraula no hi ha relació entre persones, i sense relacions els éssers humans no poden subsistir. No podem viure sols, no podem créixer sense ajuda, som sers socials, per tant, necessitem relacionar-los. El llenguatge gestual no és suficient, per enriquir i millorar les nostres relacions hem de parlar, i conseqüentment escoltar.

Aquesta acció de parlar i escoltar és especialment delicada quan tractem amb infants, ja que els petits són molt més delicats i vulnerables davant la manca d’estimulació (la qual s’aconsegueix parlant, conversant), a la manca d’escolta i d’ajuda davant els problemes que pugui tenir.

Sinó dediquem temps per parlar amb els infants, per demanar-los pels seus interessos, pel seu estat emocional, per les seves vivències...  Quan necessitin demanar suport, reforç, col·laboració o auxili, com ho faran si mai han estat escoltats? Potser només trobin un camí per cridar l’atenció, recórrer a la violència. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada